Dela sidan på sociala medier

Kontroll av återströmningsskydd

Laholmsbuktens VA utför just nu en inventering av återströmningsskydd på fastigheter inom Laholms och Halmstads kommuner. Till en början kommer fokus att ligga på de fastigheter där det bedrivs någon form av verksamhet.

Återströmningsskydd är viktigt för att undvika att förorenat vatten går tillbaka i dricksvattensystemet. I värsta fall kan det förorenade vattnet sprida sig och smitta andra abonnenter i området. Det finns exempel på fall med återströmning där över 2000 människor blivit sjuka.

Alla fastighetsägare som använder den allmänna VA-anläggningen berörs av bestämmelserna i ABVA. Varje fastighet ska förses med återströmningsskydd för att trygga säkerheten och skydda mot förorening av dricksvatten genom återströmning. Det är alltså inte ett nytt krav som Laholmsbuktens VA ställer utan det har länge funnits med i ABVA.

Vad händer nu?
Vi kommer att kontakta abonnenter i Laholm och Halmstad efter hand som arbetet fortlöper. Till en början kommer fokus att ligga på de fastigheter där det bedrivs någon form av verksamhet. Läs mer om återströmningsskydd här.öppnas i nytt fönster

Kontakt
Rebecka Karlsson, projektledare
Tfn: 035-13 70 00. E:post: direkt@halmstad.se

Kontakt

Laholmsbuktens VA
Box 246
301 06 Halmstad

Telefon: 035-13 70 00
E-post: direkt@halmstad.se
Om webbplatsen

Organisationsnummer: 212000-1215
Bankgiro: 5168-9370
Postgiro: 640 71 72-3