Dela sidan på sociala medier

Vattnet i kranen

De flesta kunder som Laholmsbuktens VA levererar till får mjukt vatten, vilket är bra både för ledningarna och alla hushållsmaskiner. Analyser och prover tas på dricksvattnet regelbundet, både på vattenverket och ute i ledningsnätet.

De vanligaste proverna tas för att vi ska vara säkra på att vattnet håller bra kvalitet. Årligen tar vi cirka 1 500 vattenprover enligt ett förbestämt provtagningsprogram. De mikrobiologiska proverna mäter om det finns bakterier i vattnet. De kemiska testen mäter exempelvis vattnets hårdhet och pH, och det fysikaliska proverna är en kontroll av lukt och smak. 

Halmstad kommun

Hårdhet ⁰dH

pH

Harplinge, Haverdal, Steninge

4,4

8,4

Vilshärad, Gullbrandstorp

5,1

8,0

Tylösand, Frösakull, Söndrum

5,1

7,9

Getinge

4,2

7,5

Slättåkra

3,0

7,7

Kvibille, Holm, Kärleken

1,9

7,8

Oskarström, Johansfors, Nissaström

1,5

8,2

Sennan, Åled

2,2

8,2

Frennarp, Vallås, Sannarp, Skedala

2,7

8,0

Halmstad väst, Rotorp Karlsro

5,1

8,0

Halmstad centrum

5,0

8,3

Halmstad syd, Larsfrid, Småbåtshamnen, Hamnen

5,2

8,3

Halmstad öst, Klackrup, Andersberg, Östra stranden

2,5

8,4

Fyllinge, Trönninge

3,5

8,2

Gullbranna, Laxvik, Påarp, Eldsberga, Perstorp

3,4

8,2

Tönnersjö

2,9

8,3

Simlångsdalen

1,3

8,7

 

Laholm kommun

 

Hårdhet ⁰dH

 

pH

Öringe, Genevad, Veinge Kyrkby

4,2

8,8

Veinge, Lilla Tjärby, Ysby

4,2

8,6

Lahom centrum

5,8

8,4

Mellbystrand, Skummeslöv

7,2

8,0

Skottorp, Vallberga

7,6

8,0

Ränneslöv, Våxtorp

7,3

7,9

Hasslöv

11,7

7,8

Knäred

4,8

8,1

Hishult

5,9

8,0

Skogaby

4,0

7,9

  • Skogaby

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier3,7cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn0,0cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO374,8mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid0,4mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,1mg/L-
    Totalhårdhet4,0°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium15,8mg/L100
    Kalium1,0mg/L-
    Klorid13,0mg/L 
    Konduktivitet19,5mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium7,5mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium9,6mg/L100
    Nitrat5,9mg/L20
    pH7,9 7.5 - 9.0
    Sulfat10,5mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
  • Hishult

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier11,2cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn0,0cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3140,0mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid0,4mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,1mg/L-
    Totalhårdhet5,9°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium33,8mg/L100
    Kalium2,2mg/L-
    Klorid11,0mg/L 
    Konduktivitet29,0mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium5,1mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium16,0mg/L100
    Nitrat4,7mg/L20
    pH8,0 7.5 - 9.0
    Sulfat16,0mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
     
  • Knäred

    Parameter Medelvärde Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier10,5cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn1,4cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO379,3mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,1mg/L-
    Totalhårdhet4,8°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium29,8mg/L100
    Kalium1,7mg/L-
    Klorid22,0mg/L 
    Konduktivitet24,0mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium2,7mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium11,0mg/L100
    Nitrat9,3mg/L20
    pH8,1 7.5 - 9.0
    Sulfat9,4mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)0,4FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.   
    Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30
     
  • Hasslöv

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier5,8cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn0,0cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3220,0mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,1mg/L-
    Totalhårdhet11,7°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium77,7mg/L100
    Kalium4,5mg/L-
    Klorid29,5mg/L 
    Konduktivitet49,7mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium4,1mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium14,0mg/L100
    Nitrat4,0mg/L20
    pH7,8 7.5 - 9.0
    Sulfat29,5mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
     
  • Ränneslöv, Våxtorp

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier1,5cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn0,0cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3140,0mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet7,3°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium46,0mg/L100
    Kalium2,1mg/L-
    Klorid22,0mg/L 
    Konduktivitet28,0mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium3,5mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium16,0mg/L100
    Nitrat11,5mg/L20
    pH7,9 7.5 - 9.0
    Sulfat18,0mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
     
  • Skottorp, Vallberga

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier1,5cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn0,0cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3145,0mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet7,6°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium48,5mg/L100
    Kalium3,0mg/L-
    Klorid19,0mg/L 
    Konduktivitet34,5mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium3,6mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium27,0mg/L100
    Nitrat12,5mg/L20
    pH8,0 7.5 - 9.0
    Sulfat17,0mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
     
  • Mellbystrand, Skummeslövsstrand

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier15,0cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn0,0cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3140,0mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet7,2°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium46,0mg/L100
    Kalium1,7mg/L-
    Klorid18,0mg/L 
    Konduktivitet33,7mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium3,1mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium12,0mg/L100
    Nitrat12,7mg/L20
    pH8,0 7.5 - 9.0
    Sulfat18,0mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
     
  • Laholm centrum

    Parameter Medelvärde Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier9,5cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn0,0cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3125,0mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet5,8°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium32,5mg/L100
    Kalium1,6mg/L-
    Klorid33,0mg/L 
    Konduktivitet34,5mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium5,5mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium30,0mg/L100
    Nitrat12,5mg/L20
    pH8,4 7.5 - 9.0
    Sulfat11,0mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)0,2FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
     
  • Veinge, Lilla Tjärby, Ysby

    Parameter Medelvärde Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier16,0cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn6,3cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3112,5mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet4,2°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium16,8mg/L100
    Kalium1,8mg/L-
    Klorid45,5mg/L 
    Konduktivitet36,0mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium7,6mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium36,0mg/L100
    Nitrat13,3mg/L20
    pH8,6 7.5 - 9.0
    Sulfat11,0mg/L100
    Färg10,3mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
     
  • Öringe, Genevad, Veinge kyrkby

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier297,0cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn9,5cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3106,7mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet4,2°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium17,3mg/L100
    Kalium1,7mg/L-
    Klorid37,5mg/L 
    Konduktivitet35,7mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium7,6mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium29,0mg/L100
    Nitrat15,0mg/L20
    pH8,8 7.5 - 9.0
    Sulfat11,0mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)0,2FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
     
  • Simlångsdalen

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier10,3cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn1,4cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3110,0mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet1,3°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium6,6mg/L100
    Kalium1,2mg/L-
    Klorid14,5mg/L 
    Konduktivitet24,5mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium1,8mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium45,0mg/L100
    Nitrat8,0mg/L20
    pH8,7 7.5 - 9.0
    Sulfat7,0mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)0,2FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
     
  • Tönnersjö

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier1,3cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn0,0cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO395,0mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet2,9°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium11,5mg/L100
    Kalium1,3mg/L-
    Klorid16,0mg/L 
    Konduktivitet27,0mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium5,4mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium31,0mg/L100
    Nitrat21,0mg/L20
    pH8,3 7.5 - 9.0
    Sulfat13,0mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
     
  • Fyllinge,Trönninge

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier30,5cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn15,2cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO387,3mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet3,5°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium14,3mg/L100
    Kalium1,5mg/L-
    Klorid30,0mg/L 
    Konduktivitet28,4mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium6,5mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium28,0mg/L100
    Nitrat13,0mg/L20
    pH8,2 7.5 - 9.0
    Sulfat15,0mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
     
  • Harplinge, Haverdal, Steninge

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier15,5cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn3,4cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO387,4mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet4,4°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium18,2mg/L100
    Kalium3,1mg/L-
    Klorid41,0mg/L 
    Konduktivitet33,2mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium8,0mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium35,0mg/L100
    Nitrat16,0mg/L20
    pH8,4 7.5 - 9.0
    Sulfat13,0mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)0,6FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se. 
    Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30
     
  • Frennarp, Vallås, Sannarp, Skedala, Marbäck

    Parameter Medelvärdet 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier56,6cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn7,4cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3111,0mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet2,7°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium11,1mg/L100
    Kalium0,5mg/L-
    Klorid14,0mg/L 
    Konduktivitet25,3mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium4,9mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium26,0mg/L100
    Nitrat6,3mg/L20
    pH8,0 7.5 - 9.0
    Sulfat13,0mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30  
     
  • Getinge

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier189,4cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn47,5cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3105,0mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet4,2°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium18,3mg/L100
    Kalium2,0mg/L-
    Klorid22,0mg/L 
    Konduktivitet31,8mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium7,2mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium37,0mg/L100
    Nitrat12,8mg/L20
    pH7,5 7.5 - 9.0
    Sulfat24,0mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
     
  • Halmstad centrum

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier10,8cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn0,0cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3110,0mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet5,0°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium21,3mg/L100
    Kalium1,7mg/L-
    Klorid26,0mg/L 
    Konduktivitet35,0mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium9,2mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium31,0mg/L100
    Nitrat11,3mg/L20
    pH8,3 7.5 - 9.0
    Sulfat21,0mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30  
        
     
     
  • Halmstad syd, Larsfrid, Småbåtshamnen, Hamnen

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier43,0cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn21,3cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3113,3mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet5,2°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium21,7mg/L100
    Kalium2,0mg/L-
    Klorid24,0mg/L 
    Konduktivitet35,3mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium9,5mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium23,0mg/L100
    Nitrat13,3mg/L20
    pH8,3 7.5 - 9.0
    Sulfat25,0mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
     
  • Halmstad väst, Rotorp, Karlsro

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier16,7cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn1,3cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3110,0mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet5,1°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium21,3mg/L100
    Kalium2,2mg/L-
    Klorid26,0mg/L 
    Konduktivitet34,3mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium9,4mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium27,0mg/L100
    Nitrat12,0mg/L20
    pH8,0 7.5 - 9.0
    Sulfat27,0mg/L100
    Färg5,3mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)0,5FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
     
  • Halmstad öst, Klackrup, Andersberg, Östra stranden

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier6,3cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn0,0cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3106,7mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet2,5°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium10,2mg/L100
    Kalium1,9mg/L-
    Klorid13,0mg/L 
    Konduktivitet24,3mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium4,5mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium33,0mg/L100
    Nitrat5,8mg/L20
    pH8,4 7.5 - 9.0
    Sulfat11,5mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
     
  • Kvibille, Holm, Kärleken

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier6,8cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn0,6cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO384,3mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet1,9°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium8,1mg/L100
    Kalium1,0mg/L-
    Klorid11,0mg/L 
    Konduktivitet20,9mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium3,1mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium35,0mg/L100
    Nitrat5,2mg/L20
    pH7,8 7.5 - 9.0
    Sulfat9,6mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
  • Oskarström, Johansfors, Nissaström

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier6,8cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn0,6cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO384,3mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet1,9°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium8,1mg/L100
    Kalium1,0mg/L-
    Klorid11,0mg/L 
    Konduktivitet20,9mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium3,1mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium35,0mg/L100
    Nitrat5,2mg/L20
    pH7,8 7.5 - 9.0
    Sulfat9,6mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
  • Sennan, Åled

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier48,6cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn31,0cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3111,7mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet2,2°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium9,0mg/L100
    Kalium0,5mg/L-
    Klorid11,0mg/L 
    Konduktivitet23,8mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium4,0mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium21,0mg/L100
    Nitrat4,9mg/L20
    pH8,2 7.5 - 9.0
    Sulfat9,1mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
     
  • Slättåkra

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier0,8cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn0,0cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO386,0mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet3,0°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium12,5mg/L100
    Kalium1,6mg/L-
    Klorid11,0mg/L 
    Konduktivitet23,0mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium5,3mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium24,0mg/L100
    Nitrat9,3mg/L20
    pH7,7 7.5 - 9.0
    Sulfat15,0mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 
     
  • Tylösand, Frösakull, Söndrum

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier5,1cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn0,0cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3101,5mg HCO3/L-
    Aluminium**0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid**< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor**0,0mg/L-
    Totalhårdhet5,1°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium21,3mg/L100
    Kalium**2,1mg/L-
    Klorid26,0mg/L 
    Konduktivitet34,5mS/m250
    Koppar**0,0mg/L0,2
    Magnesium9,1mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium**30,5mg/L100
    Nitrat8,1mg/L20
    pH7,9 7.5 - 9.0
    Sulfat24,7mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 

     
  • Vilshärad, Gullbrandstorp

    Parameter Medelvärde 2017 Enhet Gränsvärde
    Escherichia coli0,0cfu/1mL*Påvisad
    Koliforma bakterier0,0cfu/1mL*Påvisad
    Antal långsamväxande bakterier27,6cfu/100 mL*5000
    Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn4,9cfu/100 mL*100
    Alkalinitet, HCO3102,8mg HCO3/L-
    Aluminium0,0mg/L-
    Ammonium0,0mg/L0,5
    Fluorid< 0,2mg/L1,5
    Fosfatfosfor0,0mg/L-
    Totalhårdhet5,1°dH-
    Järn0,0mg/L0,2
    Kalcium21,4mg/L100
    Kalium2,1mg/L-
    Klorid32,0mg/L 
    Konduktivitet34,0mS/m250
    Koppar0,0mg/L0,2
    Magnesium9,2mg/L30
    Mangan0,0mg/L0,05
    Natrium29,0mg/L100
    Nitrat13,1mg/L20
    pH8,0 7.5 - 9.0
    Sulfat22,0mg/L100
    Färg< 5,0mg Pt/L30
    Luktingen Svag
    SmakIngen Svag
    Turbiditet (grumlighet)< 0,1FNU1,5
        
    *cfu = kolonibildande enheter   
    Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se.Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30  
     

Kontakt

Laholmsbuktens VA
Box 246
301 06 Halmstad

Telefon: 035-13 70 00
E-post: direkt@halmstad.se
Om webbplatsen

Organisationsnummer: 212000-1215
Bankgiro: 5168-9370
Postgiro: 640 71 72-3