Dela sidan på sociala medier

Faktura och vattenmätare

Din vattenfaktura skickas till dig från Halmstad Energi och Miljö (HEMlänk till annan webbplats) på uppdrag av Laholmsbuktens VA. Har du frågor om din faktura hittar du många svar via funktionen Mina sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan också ringa kundtjänst på 035-190 190.

För de flesta abonnenter i Halmstad är räkningen gemensam för vatten, avlopp, energi och renhållning. I Laholm skickas fakturorna som gäller vatten och avlopp från HEM medan renhållningsfakturan kommer från Laholms kommun.

Vad är det du betalar för och vad betyder alla begrepp och siffror?

HärPDF hittar du en förklaring till din VA-faktura.

Rapportera vattenmätarställning

En gång om året skickas det ut ett självavläsningskort där du som är fastighetsägare ska rapportera aktuell vattenmätarställning. Vår preliminära fakturering baseras på uppskattad förbrukning enligt de uppgifter vi får på mätarställningen. Du kan också rapportera via internet eller SMS.

Halmstads kommun

Laholms kommun

Fritidsfastigheter i Laholms kommun har inte vattenmätare och betalar därför endast fasta avgifter med en beräknad förbrukning på 75 kubikmeter per år.

Hur loggar jag in?

Genom att logga in på Mina sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på HEM:s webbplats eller på länklarna ovanför kan du rapportera avläsning av din vattenmätare när du vill. För att kunna rapportera måste du känna till ditt kundnummer och din servicekod. Uppgifterna finns på din räkning längst upp till höger. Hittar du inte räkningen så klicka på rubriken "Glömt kundnr & kod". På Mina sidor finns alla dina uppgifter om tidigare räkningar, förbrukningsstatistik och dina kunduppgifter.

Hur funkar vattenmätare?

Vattenförbrukning mäts oftast genom en vattenmätare. Den sitter på ledningen som går in i fastigheten, och mäter det vatten som förbrukas i hushållet. Mätarna kontrolleras regelbundet enligt Swedacs regler. För de fastigheter som har minsta mätarstorlek kontrollerar vi vattenmätaren med 10-12 årsintervaller. Övriga vattenmätare kontrolleras vart femte år.

Alla som har en vattenmätare ska ha en godkänd plats för mätaren. Tänk på att den ska sitta på en frostfri plats för att undvika att vattnet i ledningarna fryser och orsakar läckor. Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

Mätarplats

Mätarplatsens utformning

Mätarplats detalj med konsol

Mätarplats detalj med konsol

Kontakt

Laholmsbuktens VA
Box 246
301 06 Halmstad

Telefon: 035-13 70 00
E-post: direkt@halmstad.se
Om webbplatsen

Organisationsnummer: 212000-1215
Bankgiro: 5168-9370
Postgiro: 640 71 72-3