Dela sidan på sociala medier

Dricksvattensituationen – produktionen under kontroll men fortsatt låga grundvattennivåer

Grundvattennivåerna är fortsatt låga för årstiden och det går inte att räkna med mer påfyllnad förrän till hösten/vintern – om det då kommer nederbörd. Men den senaste tidens gynnsamma väder med viss nederbörd under maj gör att dricksvattenproduktionen beskrivs som under kontroll.

Laholmsbuktens va:s senaste grundvattenmätningar visar på att nivåerna efter en torr höst och vinter är fortsatt låga, och den nederbörd som nu kommer tar växtligheten hand om.

- Grundvattennivåerna är inte lika låga som 2017 då det var riktigt oroväckande men de är heller inte lika gynnsamma som 2018. Vi fortsätter att bevaka läget noggrant och fortsätter jobbar med egna åtgärder att stärka upp, säger Mattias Leijon, förvaltningschef Laholmsbuktens VA. Dricksvattenproduktionen som ju även den är en viktig parameter har under våren hållit sig på en rimlig nivå. Gör vad du kan i vardagen och slösa inte mer än nödvändigt med dricksvattnet. Läs mer om hur du är vattensmart Länk till annan webbplats. och om dricksvattensituationen Länk till annan webbplats..