Dela sidan på sociala medier

Godaste vattnet finns i Sennan

Klart, friskt, utan någon tydlig doft och utan partiklar. Ja, precis just så smakar Halmstads och Laholms bästa vatten – och det finns i Sennan

Åtminstone om man får tro de anställda i Laholmsbuktens VA. Under en personalträff på onsdagen fick de i ett blindtest smaka sig fram bland vatten från fem olika vattenverk.

Till sin hjälp hade de munskänk Rolf Rybäck som inledningsvis berättade om hur man ska gå till väga när man bedömer dryck. Han hade också med sig en liten referensgrupp.

– Vår grupp var helt enig om vilket vatten vi tyckte skulle vinna. Vi testade under tystnad och hade mycket lika omdömen. Visst är det inte helt enkelt detta, de ligger ju väldigt nära varandra smakmässigt. Men det var hemskt roligt, sa Rolf Rybäck efteråt.

​Hemligt var vattnet kom ifrån

Bland de anställda gick åsikterna isär. Uppgiften var att bland fem glas vatten välja ut det godaste. Var innehållet i de olika glasen kom ifrån var det bara Henrik Kellgren, tävlingsledare - och avdelningschef för vattenproduktion och vattendistribution, som i förväg hade koll på.

Glas lyftes mot vita papper – kan det möjligvis vara någon färg på det här vattnet? Smakar det inte lite, lite metall, tyckte en annan.

När Henrik Kellgren hade räknat klart rösterna stod vinnaren klar – bästa vattnet hade tappats i Sennans vattenverk.

Kranvattentävling i höst

Vinnarvattnet från Sennan blir också det vatten som kommer att representera Laholmsbuktens VA i den riksomfattande kranvattentävling som arrangeras i höst. Först i regionala utslagstävlingar och sedan med en stor riksfinal i Stockholm i oktober.