Dela sidan på sociala medier

Kick-off för en vattensmart kunskapsresa

Måndagen den 1 mars gick startskottet för den vattensmarta kunskapsresan i Halmstad och Laholm. Ett projekt i samverkan mellan Laholmsbuktens VA AB och Halmstads kommunledningsförvaltning med syftet att höja kunskap och skapa nya gemensamma arbetssätt för en hållbar och vattensmart samhällsutveckling.

- Detta är ett mycket spännande, utvecklande, utmanande och roligt samverkansprojekt där vi tillsammans bidrar till att våra kommuner blir föregångare och utforskar nya hållbara och vattensmarta lösningar. Vi skapar gemensamma bilder, delar kunskap och ger större utrymma för innovativt tänkande på vägen. Tillsammans blir vi bättre, säger Mattias Leijon, VD Laholmsbuktens VA AB

- Alla vi som på något sätt arbetar med vattenfrågor behöver fundera på hur vi kan samla våra krafter för att värna vårt vatten och hur vi ska använda vårt vatten på rätt sätt i syfte att komma fram till nya gemensamma och vattensmarta idéer. Det händer jättemycket spännande på vattenfronten just nu. Ambitionen är att Halmstad ska visa vägen till en mer vattensmart samhällsutveckling, säger Lisa Rönnberg, samhällsbyggnadsdirektör Halmstads kommun.

Under måndagen hölls en workshop i syfte att utforska förutsättningarna för att skapa en smart och hållbar vattenhantering i Halmstad och Laholm. I workshopen deltog representanter från Halmstads kommun, Laholms kommun, Högskolan i Halmstad, LRF, HEM, Sweco, Höganäs AB, Ecoloop, Edges, Kairos Future och Laholmsbuktens VA AB'.