Dela sidan på sociala medier

Klass 5B på Vallåsskolan prisad för miljömedveten teckning

På fredagen fick de 22 eleverna på Vallåsskolan ta emot andra pris i Mitt Vattens teckningstävling om vattnets kretslopp. Laholmsbuktens VA var prisutdelare och bjöd på tårta och överräckte en vinstcheck på 6000 kr till klasskassan. 5B:s slogan "Sluta slänga strunt, vattnet går ju runt" föll juryn i smaken.

Vallåsskolan klass 5B fick en bra start på påsklovet. 264 bidrag från hela Sverige bedömdes av en jury, bland annat bestående av miljöminister Lena Ek, och klassen kammade hem andra plats.

-Det är jätteroligt. Vi är grymma, sa Stiven Sajdic när prischecken räcktes över.

Klassen har funderat på att åka till Liseberg på klassresa och då kommer pengarna lägligt.

Inför Världsvattendagen 22 mars 2014 utlyste Mitt Vatten (Sveriges kommuner för rent vatten) en kretsloppstävling för årskurs 4-6. Klasserna fick i uppgift att gestalta sitt lokala vattens kretslopp. Som stöd till undervisningen tog Mitt Vatten fram ett roligt och inspirerande utbildningsmaterial, som bestod av fakta, frågequiz, experiment och själva tävlingsuppgiften.

-Att 6 600 barn genom tävlingen har fått kunskap om kretsloppet och att vi måste vårda vårt vatten är fantastiskt, och en bra investering för framtiden, säger Christina Fröjdlund på Laholmsbuktens VA.

Hon passade också på att bjuda in klass 5B till studiebesök på Västra strandens avloppsreningsverk.

Juryns motivering

5B på Vallåsskolan skildrar sitt vattens kretslopp på ett enkelt, tydligt och snyggt sätt. Juryn gillar de färgstarka delarna som representerar olika stationer i vattnets kretslopp. Små och underfundiga detaljer gör att vi nyfiket tittar vidare. Dessutom har klassen lagt till en klatschig slogan, som är mitt i prick.