Dela sidan på sociala medier

Konstutställning med skitjobbigt tema

Tre konstnärer, nio konstverk, ett stort miljöproblem. Vi spolar varje år ner 7 000 ton skräp i våra toaletter, dessutom hamnar stora mängder kemikalier i avloppet, vilket skadar vår miljö och vårt vatten.

För att åskådliggöra problemet har Mitt Vatten låtit tre unga konstnärer skapa konst av skräp insamlat från våra reningsverk. Konstverken samlas i en digital utställning som visas mellan 20 oktober till 19 december när Världstoalettdagen infaller, en officiell FN-dag som uppmärksammar att 2,5 miljarder människor saknar tillgång till toalett.

www.mittvatten.se/skitgalleriet Länk till annan webbplats. kan du se utställningen och läsa hur konstnärerna arbetat med sina verk, hur de tänkt och varför de valt sina motiv. Där kan också läsa mer om vad som hamnar i våra avlopp men inte hör hemma där.

- Vi måste bli bättre på att ta hand om vårt avlopp och vatten, med Skitgalleriet vill vi få så många som möjligt att tänka till kring egna vanor och förändra sitt beteende, säger Kristina Melander, projektledare för Mitt Vatten.

För mer information om Mitt Vatten kontakta: Kristina Melander, projektledare Mitt Vatten, Svenskt Vatten, tel: 070-240 88 47
e-post: kristina.melander@svensktvatten.se


Fakta Mitt Vatten

Mitt vatten är en kommunikationssatsning som drivs av Svenskt vatten, där Laholmsbuktens VA medverkar. Syftet är att öka medvetenheten om vikten att värna om vattnets kretslopp i Sverige. Läs mer här.