Dela sidan på sociala medier

Laholmsbuktens VA:s första förvaltningschef tillsatt

Kommunstyrelsen utsåg på tisdagens möte Mattias Leijon till förvaltningschef för Laholmsbuktens VA. Han har tidigare varit ställföreträdande VA-chef och blir organisationens första förvaltningschef efter att verksamheten blev en egen förvaltning 1 juli 2014.

Mattias Leijon deltog i den externa rekryteringsprocess som föregick tillsättningen, och fick i konkurrens med övriga sökande jobbet som förvaltningschef.

 – Vi är väldigt nöjda med att valet föll på Mattias i den tuffa konkurrensen . Samtidigt som det markerar en nystart, så får också organisationen kontinuitet, säger Lena Olofsdotter (C), ordförande i nämnden för Laholmsbuktens VA.

– Jag ser fram emot att Mattias nu kommer att ingå i kommunens ledningsorganisation. Han är kunnig och har goda ledaregenskaper, säger kommunchef Fredrik Geijer.

Bakgrund i branschen

Mattias är utbildad civilingenjör i samhällsbyggnadsteknik vid Luleå universitet. Han har sedan arbetat med VA-frågor i flera organisationer i södra Sverige. Han kom till Laholms kommun hösten 2005, och när Halmstad och Laholm slog ihop sina VA-verksamheter 2011 var Leijon VA- och renhållningschef i Laholm.

Inom Laholmsbuktens VA har han haft rollen som ställföreträdande VA-chef och enhetschef för miljö- och processenheten. Han tillträder sin nya tjänst den 15 september.

– Det ska bli otroligt roligt och inspirerande att anta den här utmaningen. Jag vet att vi kan nå långt tillsammans, säger Mattias Leijon.

Halmstads och Laholms kommuner i samverkan

Laholmsbuktens VA blev en egen förvaltning den 1 juli 2014, efter att tidigare ha varit en del i teknik- och fritidsförvaltningen. Den är en av 14 förvaltningar i Halmstads kommun, och ansvarar för VA-verksamheten i både Halmstad och Laholm.

Samverkan mellan kommunerna inleddes 1 januari 2011. Syftet med samarbetet är att säkra vattenförsörjningen och få en effektivare och resursstarkare organisation. Nämnden för Laholmsbuktens VA har fem ordinarie ledamöter varav tre är från Halmstad och två från Laholm. Ordförande Lena Olofsdotter (C) kommer från Laholms kommun.