Dela sidan på sociala medier

LBVA:s vd slutar för ny tjänst

Mattias Leijon, vd på Laholmsbuktens VA AB, lämnar sitt uppdrag för en ny tjänst. Han tillträder som vd på Sydvatten den 1 november.

Mattias Leijon har arbetat med vattenfrågor i Laholms och Halmstads kommuner sedan 2005.

Det har varit en förmån att få driva vattenfrågorna och utveckla LBVA i Laholms och Halmstads kommuner, säger Mattias Leijon.

Han började som driftledare inom VA 2005 i Laholms kommun och 2011 tog han rollen som ställföreträdande VA-chef för Laholmsbuktens VA när det bildades. 2014 blev Laholmsbuktens VA egen förvaltning med Mattias Leijon som förvaltningschef. LBVA bolagiserades 2020 och sedan dess har Mattias varit vd.

Han har bland annat arbetat för att höja vattnets värde och statusen på dricksvatten som livsmedel, och för att utveckla och etablera smart vattenanvändning. Mattias Leijon sista dag på LBVA blir 31 oktober.

– Mattias Leijon har drivit bolaget med stort engagemang och stor målmedvetenhet, och har bidragit med både bred och djup kompetens. Han kommer att bli saknad av många. Jag önskar honom all lycka, säger Magnus Jeppesen, ordförande i LBVA.

Rekryteringen av ny vd inleds inom kort.