Dela sidan på sociala medier

Missfärgat vatten i Kvibille

Hushåll i Slättetorpet i Kvibille har problem med missfärgat vatten. Vattentankar finns uppställda och under söndagen gjordes försök att spola ur ledningsnätet. Arbetet kommer att fortsätta under veckan.

Uppdatering onsdag 9 maj;
- Vi har bedömt att denna störning är avklarad och att vi plockar hem tankarna idag, säger Mattias Hultin  avdelningschef på Laholmsbuktens VA.

Boende i delar av Kvibille har haft bekymmer med grumligt vatten i några dagar. Det är främst hushåll mellan Slättetorpet och kyrkan som har drabbats, men trots vidtagna åtgärder sprider sig problemen och under söndagseftermiddagen påbörjade Laholmsbuktens VA en ordentlig spolning av ledningssystemet.

Spolningen förbättrade situationen för flera hushåll, men inte alla. Arbetet med spolning, felsökning och andra åtgärder fortsätter därför under veckan.

Partiklar från ledningarna

Grumligt vatten uppstår när vattnet i ledningarna börjar flöda åt ett annat håll än det brukar. Då släpper partiklar på insidan av rören och följer med vattnet ut i kranen. Det är alltså inga främmande partiklar i ledningarna, utan befintliga som har släppt. Dock ser vattnet inte aptitligt ut och därför ställs vattentankar ut.

Vattentankar

En vattentank finns redan uppställd på Slättemarken 5. Ytterligare en ställs ut under söndagens eftermiddag på Lundsgårdsvägen.