Dela sidan på sociala medier

När du ska fylla poolen

Tänk på att när du använder kranvatten för att fylla din pool så fyller du den med dricksvatten - ett av våra viktigaste livsmedel.

En dusch på fem minuter kräver cirka 60 liter vatten. När du fyller en pool i formatet 4x8 meter så krävs 48 000 liter vatten vilket blir en stor påfrestning på vattenledningsnätet, om du väljer att fylla poolen med dricksvatten från kranen.

När du som poolägare vill vara vattensmart så kan du anlita en spolbilsfirma som levererar tekniskt vatten som du fyller poolen med. Detta vatten är inte behandlat men rent nog att bada i.

- Vi vädjar till alla att värna om vårt dricksvatten och bara använda det till hälsa, hygien, tvätt- och diskmaskin, säger produktionschef Mattias Hultin.Var vattensmart och använd rätt vatten till rätt sak!

Tips!

Se upp för baksug
När du fyller poolen, var uppmärksam så att inte slangen hamnar under vattenytan. Då finns det risk för att det blir baksug och att vattnet förorenar vattnet i ledningsnätet.

Var noga med doseringen
Till de flesta pooler används kemikalier för rening. Tänk på att följa instruktionerna för din pool noga och överdosera aldrig kemikalier.

Täck över poolen
Ha en ordentlig täckning av poolen när den inte används. Då minskar avdunstningen och du behöver inte fylla på lika ofta.
Inga läckor
Se till att din pool är tät och inte läcker samt att din rening fungerar som den ska.