Dela sidan på sociala medier

Nya mobilanpassade lbva.se

Merparten av besökarna som kommer hit till Laholmsbuktens VA:s webbplats kommer i dag via mobiltelefon. Därför lanserar vi nu en ny versions som är tillgänglig på alla skärmar, oavsett storlek. Förhoppningen är att det nu ska gå snabbare och enklare att hitta på webbplatsen, och vi arbetar hela tiden för att utveckla och förbättra den.

Att bygga en webbplats kräver nu ett nytt tankesätt eftersom platsen på en mobilskärm är mer begränsad än på en dator. Besökaren behöver lösa sin uppgift ännu snabbare, vilket innebär ännu mer kärnfulla texter och färre bilder. De större förändringarna är:

Ny startsida

Här lyfter vi upp det som är aktuellt just nu, och det som besökarna efterfrågar. Vi har därför valt att lyfta fram en vanliga frågor-modul som styrs baserat på hur vad våra besökare frågar om.Driftinformationen (om störningar) placeras mer synlig och med bildpuffar kan vi lyfta vad som är aktuellt. Nyhetsflödet benämns som Aktuellt och där fortsätter vi att publicera nyheter från LBVA. Vi ska dock inte glömma att allt färre kommer in via startsidan. Allra viktigast är att webbsidorna som löser besökarens uppgift hittas via sökmotorer.

Vilken uppgift ska vi hjälpa besökaren att lösa?

En stor del av informationen blivit mer kärnfull, det viktigaste har lyfts upp och dekorativa bilder, alltså genrebilder, har tagits bort.