Dela sidan på sociala medier

Ny sorts vattenfakturor till Laholm

Om du bor i Laholm så får den vattenfaktura du får i brevlådan efter 1 oktober nytt utseende. Anledningen är att faktureringen blir gemensam för invånarna i Halmstads och Laholms kommuner, och all fakturering kommer att ske från HEM.

Det uppgraderade systemet ger kunderna i Laholm ett flertal nya valmöjligheter, som inte har funnits tidigare.Alla kan nu välja att betala sin räkning månadsvis, per kvartal eller årsvis, och du kan även få e-faktura och autogiro. Ytterligare en nyhet är Mina sidor, där du kan se dina fakturor och lämna mätarställning.

Alla kunder i Laholm kommer att fortsätta att få fakturor från Laholms kommun när det gäller renhållningstaxan. HEM tar enbart över vattenfakturorna, och via deras kundtjänst kan du få svar på dina fakturafrågor (035-190 190).

I dagarna har alla kunder fått information via post om de förändringar som sker. En del kunder får sin första nya faktura redan i oktober, andra senare. Det som är viktigt att tänka på att de blanketter som bifogas i informationen måste fyllas i och skickas in senast den 15 oktober 2013 för att HEM ska kunna administrera de val som görs.

Kunder som inte har egen vattenmätare behöver inte fylla i självavläsningskortet. De kunder som nyligen har fyllt i och skickat in sin avläsning behöver inte heller göra det igen.