Dela sidan på sociala medier

Spolning av vattenledningar i Vallberga

Under april kommer renspolning av vattenledningsnätet att utföras i Vallberga. Syftet med denna spolning är att förebygga problem med missfärgat vatten som i ökad utsträckning förekommit inom vissa områden.
Spolningen görs med en blandning av vatten och tryckluft. Detta kan märkas av genom kraftiga luftstötar och mycket missfärgat vatten om någon vattenkran öppnas, eller om toaletten spolas under den tid som renspolningen pågår. De fastigheter som blir direkt berörda får information i brevlådan.

Vid spolningen, tänk på följande:

  • Håll kranen vid vattenmätaren stängd.
  • Tappa upp vatten för att klara ert behov innan spolningen påbörjas.
  • Öppna inga kranar under pågående arbete.
  • Använd inte tvätt- och diskmaskiner då dessa kan ta skada.
  • Spola inte i toaletten på vanligt sätt. Det går att spola genom att hälla upptappat vatten i toastolen, exempelvis med en hink.

Efter att spolningen är utförd är det viktigt att...


När spolningen av huvudledningen är klar kan luft och missfärgat vatten finnas kvar i era ledningar. Därför bör kallvattentappstället närmast mätaren inom fastigheten öppnas försiktigt så att eventuell luft släpps ut. Spola därefter i samtliga kranar tills vattnet har klarnat.

Obs! Er fastighet kan bli påverkad vid flera tillfällen vilket innebär att ni kan meddelas fler gånger - alla meddelanden gäller!

För mer information, kontakta


Medborgarservice 0430-15 000
Hans Edvinsson, Laholmsbuktens VA 0706-46 44 55
Göran Bengtson, Pollex AB 0705-98 30 59