Dela sidan på sociala medier

Större vattenavstängning öster om Skedala

Ett större ledningsarbete görs natten 4-5 maj och boende från Kappgatan i Skedala och österut kommer att vara utan vatten under natten. Förbered dig gärna genom att tappa upp vatten i kärl innan vattnet stängs av.

Laholmsbuktens VA lägger ny vattenledning i Kappgatan och förebereder för ny vattenledning mot Marbäck. Dessa två ledningsarbeten sammanfaller tidsmässigt  och därför görs en vattenavstängning för båda projekten vid ett och samma tillfälle.

Avstängning nattetid

Måndagen den 4 maj kl. 22:00 kommer vattnet att stängas av på grund av ledningsarbeten. Vattnet  kommer att vara avstängt från Ålängesvägen, väg 635 och österut. Arbetet  beräknas pågå till ca 05:00.

Alla boende med kommunalt vatten ombeds att tappa upp och lagra vatten för att klara behovet under tiden som avstängningen gäller.

Stäng kranarna under natten

Det är viktigt att tappkranarna  inte lämnas öppna under avstängningen. Använd heller inte tvätt- eller diskmaskin under natten.

Efter en avstängning kan vattnet  vara grumligt  eller missfärgat. Det är inte farligt för hälsan, men undvik att tvätta kläder. Spolar man kallvatten i kranen en stund (ibland upp till 30 min.) brukar vattnet bli normalt igen. Om vattnet  verkar bubbligt  beror det på att det kommit in luft i ledningarna.