Dela sidan på sociala medier

Vattenläcka, Haverdal

En vattenläcka drabbade Haverdal under måndagen den 17 november. Läckan är nu lagad, men luftbubblor och missfärgning kan förekomma efter en vattenavstängning.

En vattenläcka gjorde under måndagsmorgonen att stora delar av Haverdal var utan vatten eller hade dåligt tryck. Tryckförändringen upptäcktes kl. 05 och redan kl. 6.30 hade läckan hittats, och ventilerna runt den stängts av.

Trycket byggs upp efterhand, och under dagen var det det ca. 10 fastigheter som berörs av läckan. Reparationsarbetet inleddes direkt på morgonen.

Spricka i ledning

Grävningsarbetet pågick under måndagen, och sprickan kunde lokaliseras. Det är en drygt en meter lång längsgående spricka i ett rör som orsakat läckan. Reparationsarbetet avslutades under kvällen.

Grumligt vatten

Efter en avstänging kan vattnet vara grumligt eller missfärgat. Missfärgningen beror på att avlagringar i rören släpper när vattnet vid en läcka hittar nya vägar i ledningssystemet. Det är inte farligt för hälsan, men undvik att tvätta kläder. Spolar man kallvatten i kranen en stund (ibland upp till 30 min.) brukar vattnet bli normalt igen. Om vattnet verkar bubbligt beror det på att det kommit luft i ledningarna. Låt vattenglaset stå en stund, så brukar bubblorna försvinna.

Kvarstår problemen trots att du spolat en längre tid så kontakta kundtjänst,
035-13 77 75.