Dela sidan på sociala medier

Samtliga vattenmätare ska bytas ut

På grund av systembyte kommer Laholmsbuktens VA (LBVA) att installera nya vattenmätare hos alla kunder med start i Oskarström. Arbetet påbörjades under hösten 2021 men gör nu ett uppehåll med anledning av de nya restriktionerna gällande covid-19 som kom den 12 januari 2022. Arbetet återupptas när restriktionerna upphör.

LBVA har påbörjat arbetet med att sätta upp digitala vattenmätare hos ett begränsat antal kunder. Vi vidtar de försiktighetåtgärder som rekommenderas gällande covid-19.

De vattenmätare som kommer att sättas upp kan fjärravläsas vilket tar bort behovet av att läsa av mätaren manuellt och att rapportera in via självavläsningskort, telefon eller internet. Även om din vattenmätare fungerar väl idag så behöver den bytas ut för att fungera i det nya systemet. Med tiden kommer även fakturan baseras på flera avläsningar vilket gör att du kan se hur din vattenförbrukning varierar över året.

De nya vattenmätarna mäter med större noggrannhet och påbörjar mätningen redan vid låga flöden. Det gör att det är lättare för dig som husägare att upptäcka eventuella läckage i ditt hus. Vattenmätaren kommer att indikera med infokoder för till exempel läckage, rörbrott. Här nedan visas exempel på infokoder.


Exempel infokoder

Exempel infokoder

Exempel på vattenmätare

Exempel på vattenmätare