Parameter | Medelvärde 2017 | Enhet | Gränsvärde |
Escherichia coli | 0,0 | cfu/1mL* | Påvisad |
Koliforma bakterier | 0,0 | cfu/1mL* | Påvisad |
Antal långsamväxande bakterier | 5,1 | cfu/100 mL* | 5000 |
Antal mikroorganismer vid 22 °C, 3 dygn | 0,0 | cfu/100 mL* | 100 |
Alkalinitet, HCO3 | 101,5 | mg HCO3 /L | - |
Aluminium** | 0,0 | mg/L | - |
Ammonium | 0,0 | mg/L | 0,5 |
Fluorid** | < 0,2 | mg/L | 1,5 |
Fosfatfosfor** | 0,0 | mg/L | - |
Totalhårdhet | 5,1 | °dH | - |
Järn | 0,0 | mg/L | 0,2 |
Kalcium | 21,3 | mg/L | 100 |
Kalium** | 2,1 | mg/L | - |
Klorid | 26,0 | mg/L | |
Konduktivitet | 34,5 | mS/m | 250 |
Koppar** | 0,0 | mg/L | 0,2 |
Magnesium | 9,1 | mg/L | 30 |
Mangan | 0,0 | mg/L | 0,05 |
Natrium** | 30,5 | mg/L | 100 |
Nitrat | 8,1 | mg/L | 20 |
pH | 7,9 | 7.5 - 9.0 | |
Sulfat | 24,7 | mg/L | 100 |
Färg | < 5,0 | mg Pt/L | 30 |
Lukt | ingen | Svag | |
Smak | Ingen | Svag | |
Turbiditet (grumlighet) | < 0,1 | FNU | 1,5 |
*cfu = kolonibildande enheter | |||
Information om ovanstående parametrar finns på livsmedelsverket.se. Gränsvärden enligt Livsmedelsverket föreskrift SLVFS 2001:30 | |||