Dela sidan på sociala medier

Lågt tryck i vattenkranen

Laholmsbuktens VA AB (LBVA) levererar och ansvarar för kallt dricksvatten. Om du har problem med varmvattnet så kontaktar du istället:

  • Din hyresvärd om du bor i hyreshus
  • Halmstad Energi och Miljö AB om din fastighet är ansluten till fjärrvärmenätet
  • En fackman om du har egen varmvattenberedare

LBVA kan inte garantera en lägsta nivå på vattentrycket eller ett visst flöde. Vattentrycket skiljer sig från område till område och varierar beroende på olika faktorer som exempelvis höjdskillnad. Det innebär bl a att högt belägna fastigheter kan ha ett något sämre vattentryck.

Vad kan jag göra själv om jag har lågt tryck?

Om du har lågt vattentryck, kontrollera om det är lika dåligt tryck i alla kranar i huset. Om inte, kontrollera så att silarna i kranarna inte är igensatta. Silarna på kranarna kan täppas igen av t ex rost. Kontrollera sedan om ventilerna vid vattenmätaren är öppna.

Om problemet kvarstår

Om problemet kvarstår, kolla även om grannarna har samma problem.

Om grannarna har samma problem, gör en anmälan till LBVA via formuläret som du hittar under felanmälan. Du kan också skicka in ärendet via e-post kundservice@lbva.se eller ringa till 010-164 60 00.

Varför har jag dåligt vattentryck men mina grannar har bra?

Är det bara du som har problem beror det troligen på serviserna till din fastighet eller ledningarna i din fastighet. Så här kan du göra för att hitta läckande vattenledningar. Är det inne i din fastighet så kontakta i sådana fall en VVS-tekniker.

Det vi kan hjälpa dig med är att komma ut och kontrollera silen i vattenmätaren. Då kontaktar du oss via e-post kundservice@lbva.se eller ringa 010-164 60 00.

Lyssna om det är ett susande ljud vid inkommande vattenledning. Om du stänger ventilerna vid vattenmätaren och ljudet kvarstår kan det eventuellt vara en vattenläcka innan vattenmätaren som orsakar det dåliga vattentrycket. Om du önskar så kommer vi ut och stänger servisventilen i gatan så att du har möjlighet att kontrollera att det susande ljudet upphör. Alla ledningar inne i bostaden och på tomten tillhör dig som fastighetsägare.

Har du läckage på din servisledning måste du kontakta en markentreprenör som kan hjälpa dig att byta servisledningen.