Dela sidan på sociala medier

Nu är din femte VA-faktura på väg till dig

Tyvärr har vi blivit försenade med fakturor till Laholm men de är på väg om du inte redan fått den. Med tanke på vår försening har vi flyttat fram förfallodatum för boende i Laholm till den 15/3-24.

Fakturan avser fasta avgifter samt en beräkning av din preliminära förbrukning fram till och med den 29 februari. Om du vill lämna din mätarställning för en mer korrekt fakturering så går det bra att mejla till avlasning@lbva.se. Om du ska flytta så meddela oss senast en månad i förväg så fakturerar vi utefter rätt underlag.

Snart kan vi erbjuda e-postfaktura även till privatkunder

Vi erbjuder e-postfakturor till företag och kommer inom kort även att kunna erbjuda detta till privatpersoner. Vi arbetar med att skapa ”Mina sidor” på hemsidan där du framöver ska kunna lämna din mätarställning, se dina fakturor, göra flyttanmälan med mera.

I syfte att minimera faktureringskostnaderna och gynna miljön så vill vi gärna att så många som möjligt väljer att betala via e-faktura eller autogiro tillsammans med e-faktura. Om du inte har internetbank, eller om det är något som är oklart gällande din faktura, så tveka inte att höra av dig.

För dig som är företagare

Du som är företagare och har ett företag som är anslutet till Peppol-nätverket kommer att få din faktura automatiskt som elektroniskt om du har registrerat företagets organisationsnummer. Om du har flera företag och flera peppol-id måste du ansöka om e-faktura.

Nedan ser du ett exempel på hur det kan se ut när du ansluter ett företag till autogiro i din internetbank.

Kontakt

Kundservice LBVA
Telefon: 010-164 60 00, helgfri mån-tor kl. 07.00-17.00, fredag samt dag före helg 07-16
E-post: kundservice@lbva.se

När du har läst av din vattenmätare går det bra att maila information om mätarställningen till avlasning@lbva.se Glöm inte att även ange adress, mätarnummer eller fastighetsbeteckning.

Frågor och svar

 • Hur gör jag för att ansöka om autogiro?

  Nu kan du ansöka om autogiro till dina fakturor från oss. När du väljer autogiro dras kostnaden automatiskt från ditt konto. Om du vill ha autogiro önskar vi att du väljer det i kombination med e-faktura (se ovan instruktioner) annars kommer vi ändå att behöva skicka ut en pappersfaktura till dig som visar hur mycket som skall dras på ditt konto.Så här gör du för att ansöka om autogiro.
  • Logga in på din internetbank.
  • Klicka dig fram till möjliga autogiroanslutna företag (se bild nedan).
  • Sök sedan på Laholmsbuktens VA AB som betalningsmottagare.
  • Följ därefter bankens anvisningar.

 • Hur gör jag för att ansöka om e-faktura?

  • Logga in på din internetbank.
  • Ansök om e-faktura.
  • Sök på Laholmsbuktens VA AB som fakturautställare.
  • Följ därefter bankens anvisningar.
  Så här kan det se ut när du ansöker om e-fakura. Kontakta din bank om du behöver hjälp.

 • På vilka olika sätt kan jag få min faktura?

  E-faktura privat – elektronisk faktura som bara finns i din internetbank.
  E-faktura företag – elektronisk faktura som bara finns i företages internetbank.
  Peppol-faktura – elektronisk faktura till företag som är anslutna till peppol.
  Pappersfaktura – fakturan skickas hem till dig och du betalar den manuellt.

 • Jag har företag och vill ha Svefaktura

  Svefaktura var tidigare det nationella fakturaformatet men är inte längre en rekommenderad standard och formatet kommer inte att vidareutvecklas. Därför erbjuds numera endast formatet Peppol.
 • Jag är företagare och har redan ett peppol-id. Vad behöver jag göra?

  Om du bara har ett Peppol id (dvs är registrerat i Peppol-nätverket) så behöver du inte göra något, då kommer de automatiskt att få sin faktura som Peppol. Men om du har flera olika peppol-id, så måste du registrera sig. Det kan ex vara stora företag som har ett organisationsnummer, men olika ”underavdelningar”, där varje ”underavdelning” ska få sin faktura. Eller om man inte har organisationsnumret registrerat. Gå sedan till Faktura – registrera företag för e-faktura - Halmstads kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och registrera dig manuellt, glöm inte att välja rätt fakturautställare.